Gourmetrummet®

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Är du ny kund?

delikatesser på nätet

Blogg/Recept

2019-04-15
Cavatelli med bläckfisk och bondbönscreme

Affiorato olivolja med sin subtila smak gifter sig perfekt med den milda bläckfisken. Toppa gärna med hackad tomat vid servering.

För 4 personer
Tid 40 minuter + 10 timmar för bondbönorna

320 gram Cavatellipasta
500 gram torkade bondbönor
200 gram bläckfick
50 gram selleri
30 gram lök
Galantino Affiorato olivolja
1 klyfta vitlök
färsk persilja

Blötlägg bondbönorna i 10 timmar.
Skölj av bönorna och häll i en kastrull tillsammans med vatten, selleri, lök och salt. Låt sjuda i 30 minuter.
Ta bort från värmen när sellerin och löken är genomkokt och mixa tillsammans med olivolja till en slät puré. Skölj och rensa bläckfisken under rinnande vatten, skär i bitar. Värm 2 msk olivolja i en panna och bryn vitlöken, lägg i bläckfisken och låt steka några minuter.
Koka pastan al dente och vänd sedan ner den i bläckfisksåsen. Portionera ut bondbönspurén på tallrikar och häll över bläckfisksåsen. Ringla över olivolja.

Originalrecept från Galantino

Se mer
2019-03-28
Ugnsbakad lax med grönsaker och inlagd citron

Stressiga dagar är ugnsrätter som himlasända. Med det här enkla receptet fixar du snabbt och lätt en näringsriktig måltid. Laxen bidrar med omega-3 och grönsakerna ger en välkommen vitaminboost.
 

Tillagningstid 40 min
Till 4 Pers

4 laxfiléer
20 körsbärstomater
250g champinjoner
200g sockerärter
4 klyftor Inlagda citroner från Marocko 
1msk riven ingefära
rostade sesamfrön

till såsen:
2msk sesamolja
3msk soja
3msk teriyakisås
Svartpeppar
Himalayasalt

Förvärm ugnen till 200°C.
Lägg laxfiléerna i en smord ugnsform tillsammans med svampen, sockerärterna och körsbärstomaterna. Pressa citronklyftorna över och lägg dem sedan i formen med resten av grönsakerna. Strö över den rivna ingefäran.
Häll samman ingredienserna till såsen och rör om, häll över ugnsformen. Strö över sesamfrön och blanda alltsammans ordentligt med händerna.
Grädda i ugn i 20 minuter.
Klart!

Orginalrecept från Belberry

Se mer
2019-03-13
Gratinerad potatis med kantarell och snigel

Gratinerad potatis med kantarell och snigel

För 4 personer
Tillagningstid 30-45 minuter

Ingredienser:
4 stora potatisar
24 Bougorgnesniglar
50g kantareller
Ströbröd

Till vitlöksbéchamel:
2,5 dl mjölk
25 g smör
1 msk mjöl
2 klyftor hackad vitlök
2 msk hackad färsk persilja

Tvätta potatisen ordentligt men lämna skalet på. Ångkoka i 20 minuter, låt svalna. Dela dem sedan på längden och gröp ur dem.
Låt sniglarna (och kantarellerna, om du använder konserverade) rinna av, skär kantarellerna i bitar. Garnera varje potatishalva med 3 sniglar och en tesked kantareller. Förvärm ugnen till 200°C.
Förbered vitlöksbéchamelen genom att smälta smöret i en kastrull på låg värme. När det är helt smält häll i mjölet och vispa kraftigt. Häll i en tredjedel av mjölken under omrörning, fortsätt hälla i mjölk och vispa tills den är slut. Rör ned den hackade vitlöken och persiljan, blanda väl.
Häll bechamelen över potatisen, strö över ströbröd och lägg i en gratängform. Grädda i ugn 5-10 minuter, tills de blivit gyllene.

Recept från Sabarot

Se mer
2019-03-07
Hallon & Gincocktail

En uppfriskande Hallon- & Gincocktail, perfekt som aperitif

Till en cocktail

4 cl Gin
1 cl Hallonvinäger
1 cl Hallonlikör
2 tsk råsocker
5 frysta hallon
Tonic

Häll gin, hallonvinäger, hallonlikör och råsocker i ett glas. Blanda noggrant.
Tillsätt några isbitar och de frysta hallonen, tillsätt sedan tonicen.
Dekorera med mintlöv och en remsa citronskal.

Recept från Clovis

Se mer
2019-03-07
Rödbetspålägg

Lyxa till vardagen med ett hemmagjort pålägg med smak av rödbetor. Funkar såklart lika bra som dipp till grönsaker eller chips!

För 4 Pers

1 kokt och skalad rödbeta
50g cashewnötter
2 msk hallonvinäger
2 msk grädde
1 msk hasselnötsolja
salt & espelettepeppar*

Krossa cashewnötterna i en mixer. Tillsätt bitar av rödbeta, hallonvinäger, grädde och hasselnötsolja. Smaksätt med salt och espelettepeppar, mixa en gång till för att blanda.  Krydda igen efter behov.

*Kan bytas ut mot Aleppopeppar eller vanlig paprika

Recept från Clovis

Se mer
2019-03-07
Tiramisu med Hallonvinäger

Somrig tiramisu med jordgubbar, björnbär och hallon. Hallonvinäger ger den här efterrätten ett extra lyft.

För 4 Pers

300g jordgubbar
100g hallon
100g björnbär
2 msk hallonvinäger
2 msk florsocker
250g mascarpone
2 färska ekologiska ägg
8 savoiardikex
½ dl strösocker
½ vaniljstång
Myntablad till dekoration
 

Lägg undan 2 jordgubbar, 4 björnbär och 4 hallon till dekoration.  Skär reste av jordgubbarna i bitar och koka dem tillsammans med några hallon, hallonvinäger och florsocker i 15 minuter till en kompott.
Sila kompotten (spara saften!) och låt svalna till rumstemperatur.
Vispa äggvitan fast. Vispa mascarpone, strösocker och äggulor och fröerna från vaniljstången.
Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan i mascarponekrämen.
Lägg ett kex i botten på 4 formar, häll över en matsked vardera av jordgubbssaften och täck med mascarponekräm.  Lägg i ett nytt lager kex och jordgubbskompott, lite jordgubbsaft, björnbär och hallon och avsluta med mascarponekrämen. Ställ kallt i ett par timmar. När det är dags att servera dekorerar du med bären du sparat och några blad mynta.

Recept från Clovis.com

Se mer
2019-03-07
Krämig Vinägrett med Champagnevinäger

Perfekt till en somrig sallad med krispiga blad, majs, tomater och haricots vert.
För 4-6 Pers

1,5 dl filmjölk
2 msk grädde
2 msk Clovis Champagnevinäger
1 msk flytande honung
1 msk hackad gräslök
Salt
Peppar

Blanda filmjölk, grädde, champagnevinäger och flytande honung i en skål, vispa upp. Tillsätt hackad gräslök, salt & peppar. Förvara kallt till servering.

Recept från Clovis

Se mer
2019-02-22
EXOTISK PANNA COTTA

Panna cotta är en klassiker som alltid funkar, den ser bra ut på tallriken och den smakar ljuvligt. Den syrliga smaken av ananas ger en läcker tropisk touch och lyfter desserten till nya höjder.

 

Tillagningstid: 20 Min + 6 Tim i kyl

För 4 Personer
Ingredienser

Till Panna Cotta
1 dl mjölk
3 dl vispgrädde
20 g vaniljsocker (ca 1 & ½ msk)
2 dl Belberry Dessertsås Ananas & Kokos
3 ark gelatin (4g)

Garnering
4 skivor ananas
Citrongräs
Kokosflingor
2 dl Belberry Dessertsås Ananas & Kokos

1. Blötlägg gelatinarken i en skål kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk och dessertsås med vaniljsockret.

2. Ta bort kastrullen från plattan och lägg i de mjuknade gelatinarken, rör om så de löses upp helt.

3.  Fördela gräddblandningen i 4 formar och ställ in i kylen i 6 timmar.

4. Skeda upp Ananas & Kokos-sås på desserttallrikar och vänd över pannacottan

5. Toppa din dessert med färsk ananas, kokosflingor och citrongräs

 

Njut!

Se mer