Gourmetrummet®

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Är du ny kund?

delikatesser på nätet

Våra Producenter

Vi på Gourmetrummet presenterar med stolthet våra leverantörer här nedan. Vi älskar blandningen mellan närodlade favoriter med erfarna klassiska varumärken.


ADD:WISE är ett designföretag som tar fram vackra och goda produkter. De värnar om hög kvalitet och fokuserar på funktion och högklassig design. ADD:WISE arbetar uteslutande med hållbar produktion genom att tillverka med omtanke för miljön, för människorna som arbetar med produktionen samt för människorna som köper produkterna.

All produktion baseras på grundvärderingar som återfinns inom Fairtrade, ekologiskt och närproducerat. ADD:WISE kombinerar kunskap om kvalitativ design, medveten och hållbar produktion 
med passionen att bidra till en mer jämställd och rättvis värld.



Artisan Biscuits är ett familjeföretag från vackra Derbyshire Peak District nationalpark i England och har drivit verksamhet i över 70 år. Trots att världen förändrats avsevärt under de 70 år som Artisan varit verksamma har de lyckats bevara sitt traditionella sätt att baka kex och kakor på.

Artisan bakar med äkta matglädje och hantverkskänsla. Paul som idag är huvudbagare väger, mixar och arbetar genom degen på samma gamla traditionella sätt som för 70 år sedan.



Mörk, ren, rik och ärlig … så kan man beskriva produktserien från Barú och så länge det står Baru på utsidan så vet man att man är ”in for a real treat”. Barú är ett belgiskt konfektvarumärke med känsla av det roliga och magi. Alla partier produceras förhand, i små mängder, med premiumingredienser och med belgisk expertis. Produkterna är fulla av smak och kreativitet. I Barús belgiska hus blandas en djup aromatisk kakao med små mörka belgiska chokladfigurer, fluffiga marshmallows och chaikryddor. Samtliga produkter är dessutom naturligt fria från konserveringsmedel och färgämne. Smaken sätter också ett leende på läpparna.


Belberry´s Royal Preserves är en belgisk producent av delikatesser såsom marmelader och inlagda frukter. Historien sträcker sig tillbaka till 1956 då André Vandererfven ärvde en liten livsmedelsbutik och började att själva konservera frukt som han sålde i butiken och på den lokala marknaden. 1990 tog hans son Thierry över affärsverksamheten och började då att exportera de hemlagade och ärvda recepten.



Belvoir Fruit Farms producerar lemonad, saft och fruit crushes på en familjeägd gård Lincolnshire countryside, England. Mary Manners, fru till John Manners som startade Belvoir, lät på 70-talet tillverka egna safter i hemmaköket på gården och sålde till det stora antalet besökare till Belvoir Castle; ett slott mycket nära familjegården.

Mary Manners pressade flädern som växte och än idag växer vilt runtomkring gården och skapade då den fantastiska fläderdrycken som Belvoir än idag är världsberömda för. Fläderdrycken blandades i stora kar med vatten, socker och citron. Idag är dessutom stora delar av Belvoirs produktsortiment ekologiskt.

Belvoir Fruit Farms drivs idag vidare av familjemedlemmar inom familjen Manners, med samma anda och passion som för 40 år sedan. Belvoir använder också samma metoder för att producera sina olika drycker trots att dem idag exporterar världen över. Belvoir dryckers produceras med det lokala källvattnet tillsammans med pressning och kokning av färska blommor, frukter och kryddor.

Belvoir kompromissar aldrig på kvaliteten och garanterar naturliga drycker utan några som helst tillsatser.



Biscuiterie Les Saules har gjort gammeldags maränger och andra desserttillbehör sedan 1967 och drivs av familjen Gazaud. Precis som området där fabriken ligger, som är känt för sitt gastronomiska rykte, är Biscuiterie Les Saules kända för sina naturliga och kvalitativa råvaror producerade i enlighet med livsmedelsstandarder.



Björklunds Kafferosteri rostar bönorna på plats i närheten av nya Saluhallen Slakteriet på Slakterigatan 10 i Västerås och skapar nya typer av specialkaffe för hjärta och hjärna. Björklunds Kafferosteri tror på äkta kaffekärlek och njutningsfulla upplevelser för alla sinnen. Förutom att bjuda livsnjutare på ett äkta kvalitetskaffe, resultatet av kunnande, passion och hantverkskänsla, vill de få människor att öppna ögonen för specialkaffe.

Som de kaffeälskare de är, vill Björklunds Kafferosteri sprida kunskapen och upplevelsen av ett gott, nyrostat kaffe (doften, smaken ch känslan) i Sverige. Med Björklunds Kafferosteri lever den 100 år gamla, lokala kafferostartraditionen igen med dofter, intryck och varor av hög kvalitet. Här kan livsnjutare upptäcka och utmanas i upplevelsen hur ett kaffe ska och kan smaka. Rosteriet visar nya vägar till kaffenjutning med hjärta och hjärna och hedrar ett lokalt, passionerat hantverk som sträcker sig över ett sekel.



Bonta Lucane grundades 1987 i det charmiga landskapet Sassi di Matera, beläget i södra Italien. Sassi di Matera är ett landskap på Unescos världsarvlista kända för sitt unika bröd. I detta område producerar italienska Bonta Lucance sina populära snacks och kex med recept och en tillverkningsprocess som överförts från generation till generation.

Bonta Lucane använder inga som helst konserveringsmedel eller tillsatser i sina produkter. Produktserien finns bland annat i smakerna: tomat och oregano, persilja och vitlök, naturella med olivolja samt de typiskt italienska bröden bruschette. Bonta Lucanes kex och snacks smakar precis somi Italien och är goda speciellt till ost- eller tapastallriken.



Italiensk honungsproducent från Piemonte i norra Italien. Ett familjeföretag med en enorm expertis inom honungsodling. Brezzo har cirka 5000 bisamhällen utspridda i Italien och samarbetar med många bioldare runt om i Europa.

Brezzo har ett stort ekologiskt sortiment och är kända för sin fina Akaciahonung. Akaciahonungen i sin tur är känd för sin söta smak, lätta konsistens och fina, ljusa nästintill transparenta utseende.



Hasselnötter från Piemonte är kända och eftersökta av konditorer världen över på grund av sin fantastiska smak och arom. Bruno Bressanos hasselnötter odlas på tre gårdar i byarna Cravanzana och Serravalle Langhe på kullarna i Alta Langa. De kommer bäst till sin rätt genom att användas tillsammans med choklad, t ex i Gianduja –en sorts chokladkaka gjord på 30% hasselnötter.



I chokladstaden Bryssel i Belgien ligger en av världens mest kända chokladproducent: Café Tasse. Café Tasse gör kvalitetschoklad i fin, unik design och med en autentisk smak. Sortimentet spänner över chokladkakor, praliner och mängder av fina presentaskar. Själva menar Café Tasse att livet bygger på choklad och att få arbeta med choklad är sin lyckans lott i livet. Café Tasse är ett företag med över 20 års erfarenhet i branschen och vars varumärke finns i ansedda butiker runt om i världen så som på Lafayette Gourmet i Paris, Harvey Nichols i London och på de finaste hotell, restauranger och flygplatser.


Cartwright & Butler startade sin verksamhet år 1981 med att sälja marmelader från ett hantverksgalleri i den lilla kuststaden Yorkshire i England. Varumärket är genomgående lyx, från smak och valet av ingredienser, till lyxiga förpackningar.

Det dröjde inte länge förrän Cartwright & Butler började att exportera sin produktserie som sträcker sig över marmelader, curder och kakor. Idag hittar vi Cartwright & Butlers produktsortiment på lyxiga varuhus som Harrods, John Lewis, Harvey Nichols, Selfridges med andra exklusiva återförsäljare runtom i England.



Casa Rinaldi är född ur passionen för traditionell balsamvinäger från Modena och tar sitt namn från byggnaden från 1888 där familjen Rinaldis gamla vinägerfabrik ligger. Här, där tiden verkar stå still ligger 40 antika och värdefulla fat med Modenas ”svarta guld” som sakta får liv. Idag är Casa Rinaldi ett modernt företag med kontor på flera ställen i Italien och utomlands, b.la ett i Toscana som specialiserar sig på att tappa olivolja. Men högkvarteret ligger kvar på landsbygden i Modena bara några meter ifrån originalfabriken i en avantgardebyggnad på 7000m² med 1500 designad av arkitekterna Marco och Stefano Fontana.
Casa Rinaldi har tagit sig an utmaningen att erbjuda världen traditionell Modensk balsamvinäger, en produkt man tidigare avstått från att saluföra till den stora massan, utan av tradition hållits svartsjukt i privat ägo och skänkts endast till familj och kära vänner.



Clovis franska vinäger har varit en av Frankrikes ledande producenter och exportörer av vinäger sedan 1976. Företaget är baserat i Reims som är huvudstaden i regionen Champagne och som hyser de allra främsta producenter av vinäger. Idag är företaget ett stort namn på såväl nationell som internationell nivå.



Giacomo Crespi startade sitt företag med försäljning av olivolja 1925, men produktionen av olja på familjegården i Ligurien har rötter tillbaka till 1700-talet. Produktionen av olivolja har efterföljts av många andra produkter i form av pesto, såser och tapenade.



Sofistikerade drycker som inspirerar.

Cucumis står för hög kvalitet, tidlös smak och arvet av enkelhet. Minskning till det väsentliga är deras filosofi. Att utöka sina kunders horisont utan att vara för krävande är deras utmaning.

Nyfikenheten att experimentera, skapa symbiotiska relationer medan de speglar samhällets anda är den standard de strävar efter för sig själva och sitt varumärke Cucumis.

Hittills är många ledande hotell världen över och mer än 35, en, två och tre stjärniga Michelin-restauranger överens med dem.


1692 erhöll François Dammann det exklusiva privilegiet att sälja te i Frankrike av Louis XIV. 1925 grundas företaget Dammann av Robert och Pierre Dammann i den Franska kolonin Tamatave (idag Toamasina) på Madagaskar.

Under årens lopp har de största kapitlen i historien om franskt te skrivits. Företaget har utvecklats och utökat sitt produktutbud med exempelvis marmelader, men fortsätter att drivas av passion för teéts mest förtrollande och fängslande egenskaper. Denna expertis har nu överlåtits till tredje generationen som fortsätter kultivera och odla denna passion för te.



Floden Verde har runnit genom landskapet i Abruzzo i miljontals år, men sen 1967 används dess vatten till att tillverka traditionsenlig pasta av hög kvalitet. Det naturligt kalla vattnet framhäver den unika smakprofilen i durumvetet som används i Delverdes pasta.

 



Don Antonio & Don Antonia heter farfar och farmor i detta italienska och härliga familjeföretag som är uppkallat efter mor- och farföräldrarna. Beläget på vackra Sicilien exporterar Don Antonio & Don Antonia sina fantastiska produkter som spänner över äkta italienska pastasåser till pasta och olika sorters antipasto.

Allt är gjort på färska produkter från Italien, inspirerat av ”gamla” recept som ärvts vidare från mamma till dotter, från pappa till son, i flera generationer. Produkterna från detta varumärke har en smak som påminner om det autentiska, italienska köket.



Sedan 2013 tillverkar Dreampop Caramel kanderade gourmetpopcorn i Gustavsberg utanför Stockholm. Deras kanderade gourmetpopcorn innehåller mycket gott men de innehåller inte gluten, laktos, natriumglutamat, transfetter eller genetiskt modifierad majs (GMO). Produkterna är fria från mjölk, ägg och soja.

De innehåller inte heller nötter och Dreampop hanterar inte nötter eller andra produkter med spår av nötter i sin tillverkningslokal. Generellt innehåller de kanderade produkterna socker, majs, sirap, kokosfett, aromer, färgämnen och salt. Dreampop använder svensk rapsolja som ytbehandlingsmedel för att inte popcornen ska klibba ihop.



Franska d’Haubry är specialiserade på macarons; en fransk delikess som räknas till prinsessan av bakverk. Macarons är små mandelmarängkakor som fylls med smörkräm och läggs ihop två och två. Kakorna görs på äggvita och mandel och smaksätts med olika smaker.

Företaget startades av Pauline, en som säger sig själv vara en väldigt ”tjejig” tjej som älskar mat och små sofistikerade saker. Det är också på detta vis som Pauline beskriver hennes macarons.



EL Avión är ett spanskt livsmedelsföretag specialiserade på bland annat kryddblandningar specifika för spanska rätter som den klassiska Paellan. El Avión har över 90 års erfarenhet inom branschen och är inte enbart duktiga på smaker, produkter presenteras också i vackra förpackningar såsom spanska kryddor i vintagestil.


English Tea Shop älskar verkligen att producera te och det är av denna anledning som de gjort det till sin livslånga utmaning, att utveckla och ta fram den bästa möjliga tekoppen till hela världen. English Tea Shop söker ständigt efter finare och mer smakfulla ingredienser, och tar hjälp av experter inom teindustrin för att ständigt göra sina produkter bättre.

English Tea Shop ligger i hjärtat av Sri Lanka. Härifrån produceras en stor del av olika tesorter vi finner runtom i världen och på ön har det odlats te sedan 1869. I slutet på 1800-talet köpte Sir Thomas Lipton teplantager i England, skapade ett eget varumärke och började att exportera te till England. Förr var Sri Lanka en stor kaffeproducent men efter att kaffeplantagen förstörts av sjukdomar började man att istället att odla te.

English Tea Shop har en uppsjö tesorter av allt ifrån traditionella English Breakfast och Earl Grey till härliga blandningar av citrongräs, ingefära och citrus. Grundaren till English Tea Shop hade varit i tebranschen i över 30 år då han kände ett behov av att satsa högre. Behovet av starkare smakupplevelser fick honom till att grunda English Tea Shop som idag finns i stora delar av världen, kända för sitt fantastiska te och vackra förpackningar.



Ets Fallot är en berömd senapstillverkare från franska Beaune som ligger i hjärtat av Bourgogne. Staden är ett center för produktion av klassisk dijonsenap och fantastiska viner och Ets Fallot har här producerat fransk dijonsenap sedan 1840. I Beaune finns också ett unikt senapsmuseum man som turist kan besöka, se och läsa om senapens historia fram till idag.

Fallot Mustard Mill heter familjeföretaget och drivs idag av den nya generationens medlemmar. För att hela tiden sträva efter att bli bättre har Ets Fallot satsat mycket på att försöka vinna utmärkelser för sin fina kvalitet. Bland annat har de blivit certifierade av IFS (International Food Standard).

Trots att Ets Fallot exporterar till stora delar av världen har de bevarat många traditionella metoder för produktion. De arbetar också mycket för att bli ett hållbart företag där avfallet sorteras och de återvinner mycket själva av material inom företaget.

Idag arbetar Marc Désarménien, barnbarn till Edmond Fallot, som ägare till företaget och till hans hjälp tjugo stycken andra medarbetare för att säkerställa kvaliteten.



Farmhouse Biscuits gör traditionella, engelska kakor i vackra förpackningar och enligt ärvda familjerecept. Farmhouse är stolta över att vara traditionella, älskar sina gamla familjerecept och traditionella bakningsmetoder.

Farmhouse menar på att trots att miljön omkring dem har förändrats så bakar dem fortfarande sina kakor på sitt genuina vis. Det är också därför kakorna smakar så likt hembakat och skiljer sig från mängden. Why change the habits of a lifetime?



2017 fick Färna Odlingar ta emot ett Ullbaggepriset på den nationella Landsbygdsgalan. Ullbaggepriserna delas ut till olika företag och projekt som alla utvecklat sina hembygder och som har fått sin finansiering från landsbygdsprogrammet.

Färna Odlingars affärsidé är att odla och förädla fram svenska premiumprodukter. På Färnas gamla bruksåkrar har det blommat upp nytt liv. Olika sorters rabarber och svarta vinbär växer i långa rader och runt det hela surrar honungsbina längs med skogskanten. Under lång tid fanns en blomstrande handelsträdgård med äppelträd och stora odlingar. Nu har åkrarna fått nytt liv med hjälp av Johan Matsanders och Färna odlingar.



När Fever-Tree skapade sin första tonic water för drygt tio år sedan förändrades marknaden för drinkvatten. Fever-Tree skapades efter att engelsmännen Charles Rolls and Tim Warrillow analyserat innehållet i vanliga drinkvatten. De fann att det för det mesta bestod av billiga artificiella smaksättningar samt konserveringsmedel.

Efter lång efterforskning av historiska tonicrecept, samt resor världen över för att hitta rätt råvaror, lanserades deras första tonic water 2005. Den var gjord på kinin av högsta kvalitet, botaniska oljor samt källvatten och hyllades direkt som världens främsta tonic.



Nawarra började tillverka rån i tyska Sachsen 1992, sen dess har produktionen utökats till olika sorters marshmallows och snacks.
De senaste åren har de växt till Tysklands största importör av italienska bakprodukter och konfektyr genom märket Fiore Mio.
Företaget är IFS-certifierat.


Historien om D´Orazio Frantoio sträcker sig tillbaka till 30-talet när Francesco D´Orazio först först lät producera sin första extra jungfru olivolja i södra delen av italienska regionen av Apulia.

Kärleken till oliver, Apulias skatt, har drivit familjen Orazio att alltid sträva efter perfektion. Olivkvarnen har på senare år bytts ut till en modernare för att få fram extra smak till sin Extra Virgin Olivolja. D´Orazio Frantoio odlar sina egna oliver på landsbygden runt italienska staden Conversano, där de också har sin olivfarm.

Familjen D´Orazio brukar bjuda in allmänheten under själva skördeperioden för att se hur oliverna plockas och hanteras under processen. Olivoljan från d´Orazio har mycket smak och en lätt bitter ton. Underbar till sallad, mozzarella, tomat mm.



Fromagerie D’Auxon i Auxon i hjärtat av den Franska Champagne-regionen är ett oberoende familjeföretag genom vilket kunnande och vetande kunnat passera genom fyra generationer av osttillverkare.
De känner starkt för sina produkter och håller produktionen begränsad för att inte tumma på ostens kvalitet. Det är den ständiga strävan efter kvalitet och respekten för tradition som ger Fromagerie D’Auxons produkter sin speciella och unika smak som känns igen världen över. De eftersträvar alltid den kvalitet som speglar deras historia baserad på passion och engagemang för osttillverkning.


Familjen Delin har tillverkat ostar i hjärtat av Bourgogne sedan 1969. De specialiserar sig på ostar typiska för regionen som Brillat-Savarin och Regal Bourgogne.


Fru Jennys Hantverk & Skafferi huserar i Sorunda, Nynäshamn. Här bakas det biscotti samt kokas sylt och marmelader på traditionellt vis med bra råvaror och äkta produkter såsom smör och färska bär till dig som vill ha riktiga delikatesser med god smak, utan konstiga tillsatser.

Småskaligheten ger henne möjlighet till att lägga ner tid och kärlek i allt detta. Alla produkter är gjorda med ömhet och bara de bästa råvarorna. Fru Jennys sylter och marmelader är helt fria från konstgjorda E- nummer och citronsyra.



Extra jungfru olivolja av högsta kvalitet sedan 1955!

Tre generationer, massor av passion, och en region som blandar skönhet, kultur och hårt arbete. Det är ingedienserna som kan vara hemligheten till Gabriellonis olivolja. Familjen Gabrielloni har med erfarenhet och driv tillverkat olivolja sedan 1955. Men själva odlingen av oliver har alltid varit grundstenen i deras arbete.
Farfar Marino var den första att ta de handplockade oliverna från Recanatis kullar för att pressa dem i familjens olivkvarn. På 60-talet utökades produktionen av sonen Emilio och kärleken till olivoljan spreds genom familjen.

Noggrannhet och kompetens, passion och engagemang.
Med sin ärvda erfarenhet och passion arbetar nu barnbarnen Elisabetta och Gabriella Gabrielloni genom årstiderna med att utvinna sin dyrbara olivolja. Ingen del av processen är oviktig, allt kontrollerat och utvalt med noggrannhet. Från beskärningen av trädplantor till det omsorgsfulla valet av oliver, från pressning till buteljering, alla steg följs rigoröst.

Detta är det enda sättet att utvinna Gabriellonis extra jungfru olivolja. Och det är det här engagemanget som gjort dem till vinnare av flera prestigefyllda priser både i och utanför Italien.


En av Italiens mest kända kvalitetsproducenter av extra jungfru olivolja, med tusentals egna olivträd i vackra Apulien på klacken i södra Italien. Familjen har odlat och pressat sina egna oliver sedan 1926 och idag drivs Galantino av söner och barnbarn till grundaren.

Galantino har vunnit flera utmärkelser för sin fina kvalitet. Galantino finns idag representerade i mängder av premiumbutiker runt om i hela världen.



Gardiner´s of Scotland är specialiserade på vaniljkonfekt i läckra plåtburkar och är ett familjedrivet företag sedan 1949. Idag drivs Gardiner´s av den andra generationen familjemedlemmar. Tom med fru Maureen samt barnen Tom och Hazel arbetar varje dag för att säkerställa den högsta kvaliteten i verksamhetens alla led.

Gardiner´s allra första produkt var ett nougatrån som såldes tillsammans med glass på stora event runtom i Skottland och England, t.ex. under Royal Highland Show och British Open Golf Championships. Kunder började snabbt att efterfråga fler sötsaker varvid Gardiners tog fram en söt vaniljfudge.

Idag, 60 år senare, exporterar Gardiners vaniljfudge till stora delar av världen. Speciellt populär är deras vaniljfudge smaksatt med olika sorters Malt Whisky.



GIOVANNI COLOMBO®s produkter har alltid karaktäriserats av ett omsorgsfullt urval av ingredienser och ett ständigt strävande efter utmärkt kvalité. GIOVANNI COLOMBO® grundades i början av 1900-talet när Cavalier Pietro Colombo började tillverka Gorgonzola med fadern Giovannis kunnande i ryggen. Märket är nu ett av de främsta tillhörande Gennaro Auricchio S.p.A. som med sina sekler av erfarenhet av osttillverkning fortsätter att garantera förstklassiga ostar.


Giuliano Martinelli är en man som lyckats göra sin hobby till ett recept för framgång. Fritidsintresset att leta tryfflar i skogarna kring byn Pietralunga i mellersta Italien har växt till ett internationellt erkänt företag. Sedan 1991 har Giuliano Tartufi utökat och förfinat sina produkter och de finns nu tillgängliga i över 50 länder.



Haupt Lakrits tillverkar och säljer söt- och saltlakrits, chokladöverdragen lakrits samt lakritsprodukter för matlagning och bakning. Gemensamt för all bolagets produkter är omsorgen kring ursprung, tillverkningsmetoder och ingredienser.

Christian Haupt och hans fru Camilla har under många år varit lakrits- och chokladentusiaster och Christian hade år 2012 långtgående planer att börja med chokladtillverkning. Men efter en semester på Island år 2013 ändrade han sig och beslöt sig för att satsa på lakrits.

Sedan följde en längre period där Christian och hans medarbetare sökte efter ingredienser och leverantörer över hela världen. Och målet stod klart från början - att skapa världens bästa lakrits. De ville skapa en söt- och saltlakrits som skiljde sig från mängden samt praliner som kombinerade lakrits och choklad.



Företaget är baserat i vackra Toscana i Italien, i en mindre fiskestad vid namn Castiglione della Pescaia. I många år har Il Boschetto på ett kreativt sätt utvecklat flera produktserier av främst olivoljor, balsamvinäger och kryddor. Grundrecepten har ärvts från generation till generation men Il Boschetto är innovativa och duktiga på att ta fram nya och moderna smaker i traditionella förpackningar.

Företaget drivs och ägs av Stefano Boschi, en äkta italienare med mycket kärlek för mat och smaker. Il Boschettos produkter är producerade med äkta hantverkskänsla och respekt för den klassiska, italienska matkulturen.



Illy grundades 1933 av Francesco Illy. Man producerar och säljer en unik blandning av högkvalitativt espressokaffe som görs på 9 olika typer av Arabica bönor. Allt illykaffe är resultatet av noga utvalda kaffebönor från Syd-och Centralamerika, Indien och Afrika de skapar tillsammans den omisskännliga illysmaken.

Baserat i Trieste i Italien leds rosteriet av ordförande och koncernchef Andrea Illy, den tredje generationen av illyfamiljen. Illykaffe är norditaliensk i stilen, normalrosten är ganska mild i karaktären men mörkrosten har en mycket kraftig karaktär.



Med inspiration från Peru, skapat i Dalarna med känsla och en gnutta magi. Inka Of Sweden erbjuder fantastiska produkter såsom chiafrön, macapulver, fröknäcke, majsknäcke & sötpotatisknäcke. Produkterna innehåller noggrant utvalda ingredienser, inga tillsatser och är fritt från stärkelse, gluten & socker.

Inkariket växte fram i Perus högländer under tidigt 1200-tal. Det blomstrade och sträckte sig över länder som Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile och Argentina. Inkafolket bar på en rik kultur och var konstnärer inom mat, smycken och hantverk och levde i symbios med naturen och i tron att naturen var besjälad.

”Det finns alltid en gnutta magi i det som tillagas och nya spännande smaker som ännu inte hittat till Norden. Med mina produkter hoppas jag återupprätta traditioner värda att utveckla och en vacker dag vill jag kunna ge tillbaka till den vackra kultur som givit världen så mycket. Jag bär alltid med mig min fars visdomsord, som gått från generation till generation. Att inte ljuga, inte stjäla och att arbeta hårt. För mig betyder det att du kan lita på att produkterna är rena, att mina avsikter är goda och att jag kommer att göra allt för att du ska tycka om produkterna och att jag så småningom kan göra skillnad för det levande Inkafolket i Peru.” – Grundare Wiwi Grenbjörk



I mer än 100 år har det sydligaste hörnet av Bourgogne varit hem till bearbetningen av en rad kulinariska oljor med en autentisk fruktig smak. Genom generationer har familjen Leblanc låtit sitt hantverk gått i arv genom ledorden äkthet, tradition, natur, gastronomi och sinnrikhet.

Är det kvarnen som malt frön och frukter sedan 1878, eller de gamla teknikerna som gått vidare från far till son? Det är sannolikt en kombination av de två som garanterar kvalitén på varje dyrbar droppe olja som lämnar pressen.



Passion och savoir-faire i ostens tjänst.

På platsen vid floden Dives där tidigare stått en gammal kvarn började Fromagerie de Bernières tillverka ost 1883. 1888 grundades på samma plats varumärket JORT.
Denna osttillverkare som idag är sinnesbilden av Normandisk osttradition ystar fortfarande osten med tekniker nedärvda genom generationer. Med passion och erkänd skicklighet tar de varje dag om hand om mjölken hämtad från producenter som delar deras engagemang.
Deras prisbelönta Camembert är idag känd långt utanför Normadiets gränser.


Kent & Fraser är en pionjär inom glutenfri bakning med tillverkning i London, England sedan 2009. Kent & Fraser är en hängiven hantverkare och producent av vetefribakade kex och kakor. Produkterna är godkänt fria från gluten och certifierade med BRC Grade A.



Must och cider från ekologisk och KRAV-certifierad gård i Munktorp, Västmanland.



Sveriges enda chipseri! I Chipseriet på gården förädlar de sina egenodlade potatisar och rotfrukter till välsmakande Larssons Chips. Ur deras unika potatissamling med cirka 550 sorters potatis väljer de ut den bästa potatisen för säsongen.

Deras önskan är att varje potatis och rotfrukts naturliga smak och unika karaktär tas till vara och att hantverket bakom odlingen och förädlingen ska kännas i varje chips krispighet och smak.

Larssons Chips använder enbart 100 % kallpressad rapsolja från Gunnarshögs Gård på Österlen till friteringen, vilket ger en härligt nötig smak på chipsen. Att de låter tillverkningen av chipsen i fritösen få ta lite längre tid, och därför inte behöver värma upp rapsoljan så högt som vid annan chipstillverkning, bidrar till att transfetter undviks vilket är mycket positivt ur ett hälsoperspektiv.



Gården där Lycktäppans Rapsolja pressas tillhör Rynninge by, en gammal klassisk radby som aldrig skiftats enligt ”Laga skifte”. Gården började ställas om till ekologisk odling redan 1996. År 2008 fanns den första egenodlade och gårdspressade rapsoljan på flaska.

Om gårdens egna odlingar inte räcker till köps rapsfrö in från närliggande, Kravgodkänd odling. Göran, som tillverkar Lycktäppans Rapsolja, är född och uppvuxen på gården, skolad inom lantbruk och utexaminerad Lantmästare 1991. 1995 tog han över driften av gården, efter sina föräldrar. Kort sagt har han ägnat sig åt lantbruk i någon form sedan han slutade grundskolan 1980. Gården, som han äger tillsammans med sin bror, köptes från början av hans farfar 1936.



Låt oss ta er tillbaka till 50-talets Italien. Under sommareftermiddagarna i Macarios, Italien skapade farmorn Vittoria uppfriskande drycker för såväl vuxna som barn. Ingredienserna var enkla, men smaken var oförglömlig och alla som provade hennes dryck var exalterade. Därför valde familjen att börja producera drycken hemifrån för att låta fler få avnjuta den genuina smaken. Företaget gick väl under flera år och skapade mersmak hos sina kunder, men sen valde grundaren, som var på årens höst att stänga ned företaget. Historien om denna upplevelse, tillsammans med minnet av deras farmor och hennes recept har uppmuntrat ett av barnbarnen att återuppliva projektet och bibehålla den där gamla familjeandan. Macario gick med i Holdim Group under 2015. Varumärket har fortfarande rötterna i sin tradition och målet kvarstår oförändrat – att släcka törsten med stil och erbjuda drycker grundade på enkla och äkta smaker.


Matilde Vicenzi är numera känt för sina kakor långt utanför Italiens gränser, men allt startade i en liten by i Verona 1905. Matilde och hennes man Sante började baka amaretti (mandelkakor), savoiardikex och millefoglie (smördegskakor) i butiken hemma i San Giovanni Lupatoto.  Savoiardikexen som fortfarande tillverkas efter orginalrecept, är populära världen över och kända för sin fantastiska konsistens, perfekta i en tiramisú.



1912 började en 19-årig entreprenör vid namn Georges Monin sälja vin och likör runt Bourges under devisen “Passion för kvalitet”. Hundra år senare finns företaget – nu under ledning av hans barnbarn Olivier – i över 140 länder och erbjuder 140 smaker. MONIN är varumärket som väljs av kreativa dryckesmakare, från baristor och mixologer till de som vill servera enkla men goda drycker.


”Welcome to Monty land” – ett kreativt chokladsprudlande godisparadis i England med en färgglad och drömmande serie. Monty Bojangles choklad- och konfektfabrik är en drömmande och intensiv verkstad fylld av chokladbagare, entusiaster, designers, experter och konfektgenier som nu finslipat fram denna fantastiska serie chokladtryfflar och konfekt. Monty Bojangles nya serie är inte bara en fröjd för ögat utan också en upplevelse för alla smaksinnen. Du hittar chokladtryfflar i olika smaker, karameller och fruktkonfekt som gör att man nästintill svävar iväg! Det finns en anledning till att Monty Bojangles tre år i rad vunnit ”Great Taste Awards” och finns på utvalda choklad- och konfektbutiker runt om i världen. Om du är i England ska du inte missa att besöka deras egna chokladbarer som kallas för ”The Monty Truffle Bar”. Här utlovas en chokladupplevelse utöver det vanliga. ”Bells, buzzes, alarms and explosions can be heard from behind the closed doors of this most secretive conclave of our choco-lunatic party…”


Ny underbar serie konfekt, sirap och bröd efter grundarens mormors recept. Nelly var kokerska och älskade att laga mat, sylta, koka och baka. Hon kallades för drottningen i köket. Vid besök hemma hos mormor dukades det alltid upp fantastisk hemlagad mat, där det också i timmar pratades om mat och recept.


Nibble gårdgris är ett välkänt varumärke bland medvetna konsumenter i Mälardalsområdet. Familjen Johansson på Nibble Gård utanför Västerås har i flera generationer sysslat med grisuppfödning. Sen 2009 samarbetar man med en charkuterist i Toscana och numer erbjuds lufttorkad salami och snacks i italiensk tradition med svenska råvaror. 2010 blev Nibble gårdsgris den första klimatcertifierade grisen i Sverige av Svenskt Sigill.



NoMu är en sydafrikansk producent av bland annat kryddblandningar och olivolja. Företaget har en fantastisk historia. Tracy Foulkes är hjärtat och själen bakom NoMu som i december år 2000 startade företaget hemma i en hennes lilla rum i centrala Kapstaden. Hennes brinnande intresse för matlagning och att arbeta med kryddor har lett till hennes stylish och okomplicerade sätt att laga mat på. Hennes intresse och stil skildras i en unik serie av produkter där varje produkt har en unik historia.

Värdeorden inom företaget är; kvalitet, enhetlighet och innovation.Tracy är unik som kvinnlig entreprenör i Sydafrika och är högt respekterad. Som affärskvinna har hon medverkat i diverse tv-program, uppslag och event. På många events representerar även hennes man Paul Raphaely företaget och är en duktig talare. Tracy älskar fotografering, hon själv skriver de allra flesta artiklar och sätter ihop text med bild. Hon är en väldigt kreativ människa och sprudlar av idéer. Tracy tar fram alla produkter hemma i sitt eget kök.

NoMU är en av Sydafrikas ledande och ständigt expanderande företag. Själva säger NoMu:”Nomu has always been about the enjoyment of building a uniquely South African business, both as a highly motivated and enthusiastic team and also as a family”. Namnet kommer ifrån att Tracy då hon startade företaget var vegetarian, dvs. ”No Mu”.



Nordisk är som namnet avslöjar en nordisk leverantör av ett fantastiskt produktsortiment på flaska och burk, med ett innehåll på råvaror enbart från Nordens naturliga förråd. Produkterna är handgjorda för den absolut bästa kvaliteten och företaget levererar också en kreativitet utöver det vanliga.

Nordisk har återupptagit det nordiska matkulturarvet och skapat spännande sammansättningar av råvaror som förenar funktion, natur, kultur och historia. Det bästa med Norden, menar grundaren till Nordisk, är att vi har en ren natur med många härliga säsonger. Av dessa säsonger skapar vi delikatesser i spännande smakkombinationer.



Olive Line International är en av Spaniens ledande exportörer och producenter av olivoljor och oliver. Företaget har tilldelats flera utmärkelser för sin produktkvalitet.

År 2013 vann dem Superior Taste Award; en internationell tävling i smakkvalitet. Superior Taste Awards certifierar att produkterna har överträffat förväntningar på smakkvalitet testad av 120st europeiska mästerkockar och sommelier.



Panealba föddes 1982 på ett litet kontor i Verduno i Italienska Piemonte. Med tiden har den samlade expertisen och passionen hos familjen Tesio lett till utökning i produktionen av grissini, crostini och salta snacks. De finaste ingredienserna blandas kunnigt genom piemontesiskt hantverk och tekniskt avancerade processer.



Perchè Ci Credo startades 2007 på halvön Salento i sydöstra Italien av Enrico De Lorenzo, tidigare matkonsult hos flera stora producenter. Företaget föddes genom hans önskan att kombinera traditionellt mathantverk med moderna idéer.



Marcel Plantin startade Maison Plantin i Provence 1930. Sedan grunden har detta familjeföretag etablerat sig som leverantör av tryffel till Frankrikes finaste bord och de används fortfarande av kändiskockar som exempelvis Yannick Alléno. Hervé Poron tog över Maison Plantin 1986 och har successivt expanderat utanför Frankrikes gränser, från Japan till USA.  Företaget drivs nu av honom tillsammans med sonen Christopher och familjevännen Nicolas Rouhier.



Poddi Tartufi, som ligger i hjärtat av Italien, skördar tryffel av hög kvalitet, huvudsakligen från regionen Umbrien. Vi erbjuder 100% exklusiva italienska tryfflar, samt ett brett utbud av tryffelbaserade produkter och utvalda italienska specialiteter, som alla produceras med hänsyn till lokala traditioner och bevarar hantverksmässiga metoder.

För att behålla "Made in Italy" kvalitetsstandarder använder vi bara äkta ingredienser utan konserveringsmedel, antioxidanter eller tillsatser. Poddi Tartufi är ett familjedrivet företag där traditionella familjerecept bevaras och återupplivas genom modern teknik och noggrant kontrollerad produktion. Vi arbetar ständigt för att förbättra och tillfredsställa våra kunders behov genom att designa nya gastronomiska specialiteter uppskattade både i Italien och utomlands.





Pralinhuset är ett familjeföretag i Stockholm som drivs av Mieneke och Günter Bea. Chokladen skulpteras och gjuts till olika former och figurer. Här tillhandahålls ett stort och varierat utbud av högkvalitativ ekologisk choklad, samt chokladkakor och praliner som passar olika typer av allergiker, t ex laktosfri, mjölkfri, nötfri och sockerfri choklad. I tillverkningen av handgjorda chokladkakor används allt från vit choklad utav endast kakaosmör till mörk choklad utav 100 % kakaomassa. Chokladen kryddas och smaksätts med spännande och innovativa smakkombinationer. De vackra chokladkakorna tillverkas för hand med naturliga råvaror och mycket kärlek.


Företaget grundades 1921 när Molinaro Giovanni började brukade jorden vid Cascina Magra i Piemonte. Idag ägs det av Enrico Molinaro och Gabriella Cricchio, fjärde generationen ansvarig för bearbetning och tillverkning av produkterna.


Rocinante är en osttillverkare i regionen La Mancha och en av Spaniens främsta producenter av Manchego.
De har även ett brett utbud av Iberico, utöver ren getost och fårost. Med rötter som går tillbaka ett halvsekel har de lyckats optimisera den traditionella osttillverkningsprocessen, och detta tillsammans med de bästa råvarorna ger förstklassiga ostar.

Rocinante är kvalitetssäkrade och miljöcertifierade.


Anrika Restaurang Rosengården i centrala Visby lägger stort fokus på lokala råvaror, och vad är mer gotländsk än ramslök? Rosengårdens Ramslöksgremolata tog hem första pris i Sveriges största tävling för innovativa matprodukter, Gastronomiska Matverk 2016.



Sabaton har försett konfektionsindustrin med kastanjer i över ett sekel, både som puréer och hela kanderade nötter. Kastanjerna är kvalitetskontrollerade under Appellation d'Origine Contrôlée, som garanterar bl.a. ursprung och framställningsmetoder. Sötad kastanjepuré kan med fördel användas i bakning eller som fyllning i crêpes och tårtor.


Sal de Ibiza är en linje fantastiska produkter smaksatta med havssalt från soliga Ibiza. Produkterna skördas uteslutande i naturreservatet ”Parc natural de ses Salines d’Eivissa” och är gjorda på 100 % havssalt av högsta möjliga kvalitet.

Sal de Ibizas produkter innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel. Saltet genomgår en långsam torkning under solen och mild slipning i gamla stenkvarnar som gör det möjligt att behålla sina mer än 80 viktiga mineraler och spårelement. Rent och hälsosamt havssalt kräver ingenting annat än sol, hav och havsbris. Cristal de la Vida!



San Benedetto började buteljera vatten från källorna San Benedetto och Guizza redan 1956, sedan dess har de växt från en lokal tillverkare till internationell leverantör av drycker. Idag erbjuder de även Italiens mest populära iste i olika smaker.



Tryffelprodukter av högsta klass från Toscana. Historien om familjen Savini och tryffel går tillbaka till 20-talet då Giuseppe Savini upptäckte sin passion för tryffel. Idag drivs verksamheten av den fjärde generationens familjemedlemmar som letar tryffel och personligen följer upp varje steg i produktionen. I Toscana hittar man tryffel året runt; från den allra svartaste och mest sällsynta tryffel till vinter- sommar och vita tryfflar. Varje dag ger sig tryffeljägare ut i hjärtat av Toscana där provinsen Pisa, Florence och Siena möter varandra. Savini gör allt för att säkerställa den allra bästa kvaliteten av produkterna och vet precis vart de ska leta. Varje tryffel väljs ut av Luciano och Cristiano Savini som märker och distribuerar produkten utefter sin rätta produktkategori; hel, skivad, smaksatt i olja etc. Alla produkter i sortimentet produceras efterhand för att säkerställa att produkten är så färsk som bara möjligt. 2007 markerade ett år att minnas för familjen Savini när de kom med i historieböckerna efter att ha hittat den största tryffeln genom tiderna; en vit tryffel på 1,497kg stor och som såldes på den internationella auktionen för toskanska tryfflar den 1 december 2007 för cirka $330,000.


Selectos de Castilla grundades sommaren 1989 på initiativ av tre bröder, vars avsikt var att föda upp och göda Mulard ankor, och på så sätt få fram gödd anklever. Bröderna som är födda i sydvästra Frankrike, vände tillbaka till sin fars by och med sig hade de kunskapen och tekniken för att lyckas med uppfödning och framställning av ankprodukter. Selectos de Castilla föder upp sina djur i semi-frihet dvs. i stora inhägnade utrymmen utomhus. Uppfödningen är liten och respektfull emot ankan och naturen. Produkterna framställs hantverksmässigt, utan kemisk tillsättning eller konserveringsmedel av någon typ och är även gluten och laktosfria. Recepten är arvegods och de följs än i dag, så som de blev nedskrivna, med den största respekt åt råmaterialen, smaken och konsumenten.



I sydöstra England ligger den lilla kuststaden Woodbridge i grevskapet Suffolk. I staden bor Rick Sheepshanks och driver företaget Stokes, som är ett familjeföretag sedan 20 år tillbaka i tiden och har med enkla recept och rena produkter lyckats slå sig fram på många platser i världen.

Företaget har hjärtat med sig i hela produktionsprocessen, något som återspeglas tydligt i produkterna. Stokes använder endast naturliga och rena ingredienser med mogna färska tomater i sin Real Tomato Ketchup och Real Mayonnaise är gjord på ägg från frigående höns och extra jungfruolja.



Tårtbiten är ett bageri som tillverkar underbart glutenfritt matbröd, tårtor och fikabröd. Allt bakas på äkta smör och finaste råvaror. 1994 startade Lotta tårtbiten och idag jobbar hon tillsammans med sin dotter i bageriet på Brunnby gård i Västerås.


Naturlig marmelad och curd från England. Thursday Cottage startade sin verksamhet 1963 i Somerset, England men har nu flyttat sin fabrik till landsbygden i Essex. Thursday Cottage smakar precis som hemgjort och som det smakade för över 50 år sedan.

Bra och naturliga ingredienser är viktigt för Thursday Cottage och produkterna produceras i små batcher för att säkerställa kvaliteten. Ett varumärke som vunnit guld i i ”Great Taste Awards”.